Controller Herenco

Logo

Jönköping

VILKA ÄR VI?
Herenco
satsar mot framtiden och söker en controller till Herenco Invest. Herenco Invest är idag en snabbväxande koncern med verksamheter inom hållbara lösningar kring byggnader och omsätter 800 mkr med cirka 300 anställda.

Herenco Invest är en del av Herenco, som är ett Jönköpingsbaserat familjedrivet ägarbolag i fjärde generationen som har funnits i 157 år. Koncernen omsätter 3,5 mdr och har cirka 1100 anställda.

För mer information, besök vår hemsida www.herenco.com.

VAD ERBJUDER VI?
Herenco Invest är en dynamisk organisation med mycket energi och driv som är på en spännande tillväxtresa! Senaste året har sex förvärv genomförts och koncernen har för närvarande 15 bolag och taktar på en omsättning kring 800 MSEK med bra lönsamhet.

Herenco Invest har en tydlig plan för fortsatt expansion genom både förvärv och organisk tillväxt. Organisationen behöver nu kompletteras med en controller som kommer att arbeta nära dotterbolagen och bidra med kompetens och stöttning – allt för att skapa de bästa förutsättningarna för bolagen att lyckas!

Rollen innebär att ansvara för koncernrapportering, analyser samt vara drivande i prognos- och budgetarbetet. Du arbetar verksamhetsnära och har även fokus på att stötta dotterbolagen med att utveckla lönsamhetsuppföljningar, ekonomiska analyser och nyckeltal. Beroende på bolagens olika utmaningar så deltar du även i olika verksamhetsprojekt.

Förvärv kommer vara en central del i Herenco Invest och i samband med detta kommer du ta fram konkurrent- och branschanalyser, samt vara delaktig i förvärvsprocesser. Då vi är ett litet team kommer du också vara kontorschef. Du rapporterar till vice vd.

Det här är en roll för dig som är i början av din karriär och är redo för att ta nästa kliv och utvecklas i en bred controllerroll. Alternativt har du erfarenhet av controllerrollen sedan tidigare och vill utmanas i en ny spännande organisation. Det viktigaste för oss är att du har rätt personlighet, utvecklat sinne för analys samt ett eget driv!

DETTA KAN DU.

  • Ekonomisk högskoleutbildning.
  • Ett par års erfarenhet av en ekonom/controllerroll.
  • Erfarenhet från verksamhetssystem samt BI-system.
  • Svenska och engelska i tal och skrift.


DETTA ÄR DU.
Med en positiv attityd och ett naturligt driv bidrar du med engagemang och stöttar verksamheterna med deras olika behov och frågor. Här är det viktigt att ha ett strukturerat och noggrant arbetssätt som fungerar lika bra när du arbetar självständigt som när du arbetar i team.

Du gillar att finnas nära verksamheterna och bygger dina relationer och förtroende här igenom. Det här är en miljö där du måste trivas med att den ena dagen inte är den andra lik. Du är kommunikativ, prestigelös, affärsmässig och ser möjligheterna i det mesta!

BRA ATT VETA.

  • Du rapporterar till vice vd Samuel Wingren.
  • Placeringsort Jönköping.
  • Tillsvidareanställning, heltid.
  • Visa ditt intresse snarast, urval sker löpande.
  • Vid fler frågor, kontakta rekryteringskonsult Anette Beckman, 072-500 30 23, eller Elina Terne, 073-039 70 04.