Produktchef Habo

Logo

Habo


VILKA ÄR VI?
Habo Gruppen AB
startade sin verksamhet 1921 och är idag marknadsledande i Norden inom beslag och inredningsdetaljer. Habo Gruppen AB omsätter cirka 480 MSEK och har ett 60-tal anställda, varav hälften arbetar på huvudkontoret i Habo.

Bolaget är väl representerat i de nordiska länderna genom våra egna dotterbolag. Under varumärket Habo utvecklar, marknadsför och säljer vi beslag och inredningsprodukter för den nordiska marknaden. Sortimentet består av mer än 5000 artiklar, som säljs främst via bygg- och järnvaruhandeln, samt inredningsbutiker. 

2020 förvärvade Habo Gruppen finska företaget Pisla, där produkter för matlagning utomhus under varumärket Muurikka numera marknadsförs och säljs av Habo Gruppen AB. Habo Gruppen AB ägs av börsnoterade Volati, med en omsättning på 6,3 Mdr och cirka 1700 anställda. Volati är indelat i två affärsområden och där Habo Gruppen AB ingår i affärsområde Salix Group, med en omsättning på 3,3 Mdr. Ytterligare information finns på www.habo.com.

VAD ERBJUDER VI?
Vill du vara en del av att skapa framtidens digitala hem? Då kanske du är vår nya produktchef för vår satsning inom affärsområdet Lås & Säkerhet! Du får möjlighet att anta en central utvecklingsroll för att vidareutveckla din produktportfölj inom både elektronik och mekanik. Ditt produktområde omsätter idag cirka 100 miljoner SEK. Vad vill marknaden ha för typ av produkter, vilka produkter är mest lönsamma, vilken sortimentsstrategi krävs? Det är frågor som du kommer besvara i din roll.

I rollen förväntas du ta ett brett utvecklingsperspektiv, från att vara kravställare och föra dialog med våra leverantörer och samarbetspartners, till att produkterna är introducerade på marknaden. Du arbetar nära försäljning och marknad för att skapa ett attraktivt och kommersiellt sortiment som stärker vår position som marknadsledande. Utifrån din mekanik och elektronikförståelse ansvarar du för val och integrering av framtidens mekaniska och elektriska produkter inom lås och säkerhet.

En viktig del i rollen är att du håller dig uppdaterad rörande både tekniska nyheter och marknadsförändringar inom ditt produktområde, och ansvarar även för att förmedla support och produktkunskap till organisationen.

DETTA KAN DU.
För att lyckas i denna roll är du utbildad inom elektronik eller har motsvarande erfarenhet av att arbeta med uppkopplade produkter. Detta i kombination med ett kommersiellt sinne och förståelse för att kunna bedöma affärsnytta och skapa tillväxt och lönsamhet på kort och lång sikt. Tidigare arbete med produkter/system inom mobila applikationer och god applikationskunskap inom området är viktigt. Har du även tidigare kunskaper inom låsbranschen blir vi extra glada, men det är inget krav.

DETTA ÄR DU.
För att lyckas och trivas i rollen gillar du att finna lösningar på problem som bidrar till både kund- och affärsnytta. Vidare är du en prestigelös person som stimuleras av att bidra med dina kunskaper och tankar i en mycket spännande utvecklingsfas som Habo Gruppen befinner sig i. Du är en öppen och nyfiken person som har lätt att kommunicera både på svenska och engelska.

BRA ATT VETA.

  • Placeringsort Habo.
  • Resor inom Europa, Asien och Sverige förekommer.
  • Du rapporterar till Head of supply chain.
  • Tillsvidareanställning, heltid.
  • Visa ditt intresse för tjänsten snarast, urval sker löpande.
  • Ansvarig kontaktperson för rekryteringen är Rebecca Frödekrans, 0707-90 64 45, eller Ida Jergell, 0737-068 080.