Development Director Euroform

Logo

Tranås

Därför är du viktig
Euroform Group är på en strategisk förändringsresa med ambitionen att bli Tranås mest attraktiva arbetsgivare! För att lyckas med detta behövs du som har ett stort sinne för utvecklingsinriktade affärer, i kombination med förståelsen för teknik. Nu sätter vi grunderna för vår framtida utveckling – vill du vara med i rollen som vår Development Director?

Det här är Euroform Group
Euroform Group AB är en högteknologisk utvecklare och producent av formsprutade plastsystem och komponenter till europeisk industri. Stora kundgrupper är världsledande tillverkare av fordon och entreprenadmaskiner och vi omsätter runt 700 miljoner kronor med ca 200 medarbetare. Euroform AB finns med två fabriker i Tranås samt Euroform MediPharm AB i Motala, som verkar inom läkemedels- och medicintekniskindustrin.

Vår vision är att vara en ansvarstagande organisation och genom medarbetarnas engagemang och kompetens är vi den mest efterfrågade samarbetspartner för kunder och leverantörer.

Vätterleden Invest AB äger Euroform Group. Vätterleden Invest är ett privatägt investeringsbolag med ett genuint intresse för svensk industri och långa affärsrelationer. Vätterleden Invests huvudkontor ligger i Göteborg. Affärsgruppen omsätter 200 MEUR. Läs mer på www.euroform.se

Vår kultur
På Euroform Group arbetar vi ständigt för att utvecklas såväl affärsmässigt som socialt. För oss är det viktigt att ha högt i tak, där alla får komma till tals och känna sig sedda. Vi är alltid öppna för nya idéer och ser nyttan i att låta alla medarbetare vara med och forma bolagets utveckling framåt.

I vår verksamhet är även hållbarhet en viktig fokuspunkt, där vår ambition är att vara en föregångare i vår bransch. Vi ser på hållbarhet utifrån flera olika perspektiv, både när det kommer till val av material och transporter, men också vad det gäller vilka kunder vi väljer att arbeta med.

Fokus i din roll
Vi är på en utvecklingsresa med målet att nå nya höjder och marknader. För att lyckas behöver vi dig som helhjärtat vill ägna dig åt att utveckla våra affärsområden i ett nära samarbete med sälj, operations, inköp och konstruktion. Du är den som håller ihop hela kedjan från förfrågan till industrialisering.

Du ser vad som är lönsamt och har ett proaktivt sätt kopplat till segment och material. Du lyckas driva vår affärsutveckling framåt genom att förstå marknaden, vara aktiv i nätverk, ha dialog med forskningsinstitut och genom din kommersiella kompetens. Lika viktig som din affärsmässighet blir därtill även din tekniska kunskap.

Du möter såväl stora som mindre kunder, och skapar dig en förståelse för helheten i varje projekt för att sedan kunna värdera och skapa nya affärsmöjligheter utifrån den. Du kommer ha dialog med erfarna inköpare från stora internationella bolag, vilket gör att du blir vår viktigaste länk kopplat till den proaktiva affärsnyttan.

Du tillhör vår koncernledningsgrupp och har personalansvar för vår projektorganisation. I ledningsgruppen får du möjlighet att bidra i ett brett perspektiv för helheten i bolaget.

Om vi får önska
Vi vet inte vem du är – än, men vi har en god bild om vad du har med dig sedan tidigare:

  • Tidigare arbetslivserfarenhet inom material och produktutveckling.
  • Relevant ingenjörsutbildning, eller motsvarande i arbetslivserfarenhet.
  • Ett affärsinriktat förhållningssätt och en teknisk kompetens.
  • Svenska och engelska i tal och skrift.
  • Har du dessutom erfarenhet från plastindustrin är det meriterande.


Är det rätt plats för dig
?
För att bli lyckosam i rollen är det viktigt med en hög personlig mognad och trygghet.

Vi har ett högt tempo och en hög förändringstakt där du behöver vara duktig på att prioritera och samarbeta. Vi tror också att du är naturligt prestigelös, har lätt för att hitta lösningar och är trygg i din kommunikation. Sist men inte minst ser vi att du vill vara med på vår utvecklingsresa, att du har drivet och engagemanget att skapa nytt och utvecklas tillsammans med oss!

Passar vår beskrivning in på dig? Varmt välkommen med din ansökan!

Bra att veta

  • Du rapporterar till VD, Johan Wahlström.
  • Placering Tranås.
  • Tjänsten avser en tillsvidareanställning.
  • Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering.
  • Visa ditt intresse snarast, urval sker löpande.
  • Vid frågor besvaras dessa av Anette Beckman 072 – 500 30 23 eller Elina Terne 073 – 039 70 04.