IT-chef FläktGroup

Logo

Jönköping

Därför är du viktig
Vi på FläktGroup söker en IT-chef för Sverige och Danmark. Vi letar efter dig som vill vara med och driva IT-verksamheten framåt på våra två produktionsenheter i Sverige samt våra 17 säljkontor i Sverige och Danmark. Vi har flera spännande projekt igång där du blir en viktig nyckelperson för att vi ska lyckas!

Det här är FläktGroup AB
I över 100 år har FläktGroup varit ett företag som bryr sig om vår gemensamma miljö och människorna omkring oss. Varje dygn andas du in över 20 000 liter luft och spenderar i genomsnitt 90% av din tid inomhus. Inomhusventilationslösningar påverkar alla – oavsett om du ser våra produkter eller inte.

Idag är FläktGroup en av de globala marknadsledarna av innovativa och energieffektiva systemlösningar för inomhusklimat där komfort, säkerhet och hälsa är i fokus. Vi har försäljning i 65 länder och tillverkning i Europa, Asien och USA. På FläktGroup finns mer än 3500 engagerade och stolta kollegor som tillsammans levererar ett av de mest omfattande erbjudandena på marknaden. Du hittar våra produktlösningar överallt från hem, kontor och skolor till sjukhus, datacenter, tunnelbanor och offshore.

We are FläktGroup. Together We Create Excellence. For Life. Läs mer om oss på www.flaktgroup.com/se.

Vår kultur
Hos oss på FläktGroup finns det en närhet till hela kedjan, vilket skapar en tydlig helhet. Här jobbar kunniga specialister och generalister inom flera olika yrkesområden, där vi behöver varandra för att lyckas.

Vår vardag kännetecknas av en flexibel och öppen inställning där vi tillsammans hjälps åt för att hitta den bästa lösningen oavsett vilka utmaningar vi stöter på, både i vårt arbete och för våra kunder. Hos oss blir du en del av ett lag, vem som gör målet spelar ingen roll.

Här finns en kultur där du både vågar uttrycka din åsikt, enkelt tar kontakt med andra och där du kan vara dig själv. För det är tillsammans vi skapar något enastående. För hela livet.

Fokus i din roll
Som IT-chef på FläktGroup leder du funktionen IT Operations Sverige & Danmark. Här leder du två team om sju personer, varav fyra är direktrapporterande till dig. Vårt huvuduppdrag är att driva IT- och digitaliseringsprojekt samt ansvara för IT-säkerheten i Sverige och Danmark. Vi har dessutom en kritisk roll i att skydda oss mot driftavbrott och cyberattacker. I din roll som IT-chef ansvarar du för att:

 • Aktivt bidra till att nå koncernens IT- vision och mål.
 • Ta fram och driva IT-planer och budget på kort och lång sikt.
 • Leverans av IT-tjänster sker enligt SLA
 • Ständiga förbättringar av IT-tjänster, inklusive att översätta affärskrav till tekniska lösningar.
 • Avtalshantering inom IT och digitalisering.
 • Intressenthantering där de primära kunderna är de svenska produktionsorganisationerna samt de svenska och danska försäljningsorganisationerna och leverantörer är både interna och externa tjänsteleverantörer.
 • Uppföljning av IT- och digitaliseringsprojekt inom Sverige och Danmark (både för koncernen och lokala projekt), för att säkra att de levererar enligt tidplan och budget.


Du är en del av den svenska ledningsgruppen samt ledningsgrupperna för Jönköpings- och Järnafabrikerna, och rapporterar till Director IT Operations.

Om vi får önska
Vi vill jobba med dig som är en duktig och erfaren ledare med goda kunskaper inom IT och digitalisering. Därför ser vi att du har en högskoleutbildning inom IT, alternativt motsvarande eftergymnasial utbildning i kombination med relevant yrkeserfarenhet. För att kunna axla rollen på bästa sätt bör du också ha ett par års erfarenhet från en likvärdig ledande befattning där du haft budget- och personalansvar.

Det är en stor fördel om du dessutom har tidigare arbetat med ERP-utveckling, systemutveckling och underhåll. Likaså om du har jobbat med helpdesk och supportarbete.

Är det rätt plats för dig?
Som person är du en handlingskraftig ”doer” som är van att jobba verksamhetsnära, men som kan växla över till att strategiskt lyfta blicken och se helhetsperspektivet. Du är en trygg och stabil chef vars ledarskap präglas av teamfokus, struktur och framåtanda.

Då vi är en global koncern och du kommer ha kontakt med flera funktioner inom företaget, är det viktigt att du har en hög kommunikativ förmåga och behärskar både svenska och engelska flytande i tal och skrift.

I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Bra att veta

 • Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till Director IT Operations.
 • Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid.
 • Placering i Jönköping.
 • Visa ditt intresse för tjänsten senast 11 juni, men vänta inte med din ansökan, vi tillämpar löpande urval.
 • Har du frågor om tjänsten, kontakta Erica Lindau, 076-163 02 12 eller Christina Cajtoft, 070-302 15 23.