IT-tekniker FläktGroup

Logo

Jönköping

Därför är du viktig
FläktGroup erbjuder vi dig ett utmanande arbete i en internationell miljö där du med din IT-kunskap blir en viktig stödfunktion för alla användare i Sverige och Danmark.

Vill du, tillsammans med oss vara med att bidra till högklassig support till våra användare och en säker IT-miljö på våra säljkontor och våra två produktionsanläggningar i Jönköping och Järna? - Nu söker vi dig med ett starkt intresse för IT och teknik som vill arbeta verksamhetsnära med IT, underhåll och drift!

Det här är FläktGroup AB
I över 100 år har FläktGroup varit ett företag som bryr sig om vår gemensamma miljö och människorna omkring oss. Varje dygn andas du in över 20 000 liter luft och spenderar i genomsnitt 90% av din tid inomhus. Inomhusventilationslösningar påverkar alla – oavsett om du ser våra produkter eller inte.

Idag är FläktGroup en av de globala marknadsledarna av innovativa och energieffektiva systemlösningar för inomhusklimat där komfort, säkerhet och hälsa är i fokus. Vi har försäljning i 65 länder och tillverkning i Europa, Asien och USA. På FläktGroup finns mer än 3500 engagerade och stolta kollegor som tillsammans levererar ett av de mest omfattande erbjudandena på marknaden. Du hittar våra produktlösningar överallt från hem, kontor och skolor till sjukhus, datacenter, tunnelbanor och offshore.

We are FläktGroup. Together We Create Excellence. For Life. Läs mer om oss på www.flaktgroup.com/se.

Vår kultur
Hos oss på FläktGroup finns det en närhet till hela kedjan, vilket skapar en tydlig helhet. Här jobbar kunniga specialister och generalister inom flera olika yrkesområden, där vi behöver varandra för att lyckas.

Vår vardag kännetecknas av en flexibel och öppen inställning där vi tillsammans hjälps åt för att hitta den bästa lösningen oavsett vilka utmaningar vi stöter på, både i vårt arbete och för våra kunder. Hos oss blir du en del av ett lag, vem som gör målet spelar ingen roll.

Här finns en kultur där du både vågar uttrycka din åsikt, enkelt tar kontakt med andra och där du kan vara dig själv. För det är tillsammans vi skapar något enastående. För hela livet.

Fokus i din roll
Som IT-tekniker inom IT Operations bidrar du med onsite-support för produktionsmiljön i Jönköping, och second-line-support för alla användare i Sverige och Danmark. Du kommer även ansvara för Service management vilket inkluderar bland annat serverhantering såsom backup, installation, konfiguration, patchning och underhåll.

I den här rollen är du en del av teamet SE IT Operations och jobbar nära vår externa first-line- support samt FläktGroups Centrala IT- och ERP-organisation. I arbetet ingår också förbättringsarbeten och IT-projekt där du agerar som projektledare och teknisk specialist.

Om vi får önska
Vi vet inte vem du är – än, men vi har en god bild av vad du har med dig sedan tidigare. För att passa för den här rollen ser vi att du har några års erfarenhet inom IT-support och Server Management. Vi ser det som meriterande om du också har erfarenhet av nätverk, VMWare och Microsoft Azure, samt Office 365, Windows PC och Deploy.

Arbetet innebär många kontaktytor och därför behöver du vara bekväm med att använda svenska och engelska både i tal och skrift. Då det kan förekomma resor i tjänsten bör du ha B-körkort.

Om dina IT kunskaper i grunden kommer från utbildning eller arbetslivserfarenhet är sekundärt. Det viktigaste är att du har ett starkt intresse och erfarenhet som gör dig trygg att bemöta många olika typer av IT-relaterade problem i en komplex miljö.

Är det rätt plats för dig?
Hos oss är beslutsvägarna korta, och svaret på en fråga finns oftast en trappa upp, ner eller ute i produktionen. Vi söker därför dig som är nyfiken och ser fördelarna med en öppen och prestigelös organisation.

För att trivas hos oss på FläktGroup behöver du vara en sann teamspelare som tycker om att bidra till ett gott samarbete! Likväl är det även viktigt att du på ett självständigt och ansvarstagande sätt kan organisera och planera ditt arbete. Du drivs av utveckling och uppskattar att få arbeta med problemlösning av olika slag.

Bra att veta

  • Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid.
  • Placering i Jönköping.
  • Visa ditt intresse för tjänsten senast 11 juni, men vänta inte med din ansökan, vi tillämpar löpande urval.
  • Har du frågor om tjänsten, kontakta Erica Lindau, 076-163 02 12 eller Rebecca Frödekrans, 070-790 64 45.