Strategisk inköpare Troax

Logo

Hillerstorp


Därför är du viktig
Genom att hantera och utveckla våra befintliga och nya leverantörsrelationer arbetar vi aktivt för att säkerställa rätt leverantörsbas och utveckla våra leverantörsnätverk. Genom att skapa långsiktiga relationer strävar vi efter att vara konkurrenskraftiga och ledande inom vår bransch.

Din roll som senior strategisk inköpare är avgörande för att vi ska kunna uppnå våra mål och fortsätta att leverera högkvalitativa produkter till våra kunder. Tillsammans kan vi forma en framtid där vi fortsätter att växa och lyckas tillsammans. Varje insats du gör är en viktig del av vår gemensamma framgång.

Det här är Troax
Troax Group startades 1955 i småländska Hillerstorp och är idag den ledande globala leverantören av områdesskydd för inomhusanvändning inom marknadsområdena Maskinskydd, Lager samt Förråd.

Troax mission är att utveckla högkvalitativa och innovativa säkerhetslösningar som skyddar människor, egendom och processer. Troax har utvecklats till en framgångsrik börsnoterad internationell koncern med en stark säljstyrka samt effektiv logistikfunktion, vilket möjliggör lokal närvaro och korta leveranstider i över 45 länder. Antalet anställda är idag ca 1200 medarbetare. Huvudkontoret är beläget i Hillerstorp. Läs mer om oss och vår fantastiska resa på www.troax.com.

Vår kultur
Kundfokus, innovation och engagemang genomsyrar hela vår organisation. Ett framåtsträvande bolag där förändring är en del av vardagen. Vi månar om vår personal och satsar på arbetsmiljön och förmåner för att ge tillbaka det där extra till vår viktigaste resurs, medarbetarna. Vår internationella, men även den nationella, arenan ger möjligheter till utveckling inom bolaget.

Fokus i din roll
Rollen innebär bland annat att vårda befintliga, och utveckla nya, leverantörsrelationer, upphandling av produkter och tjänster samt avtalsskrivning. Det krävs strategisk planering för att säkerställa optimala leverantörsval och för att upprätthålla långsiktiga partnerskap. Genom regelbundna upphandlingar och analyser av nyckeltal, strävar vi efter att säkerställa partnerskap med våra leverantörer för att kunna uppnå största möjliga kundnytta.

Vid behov stöttar vi kvalitetsavdelningen i förbättringsarbete och avvikelsehantering. Det är också viktigt att hålla inköpsrelaterad data uppdaterad och korrekt i affärssystemen samt att delta i produktutvecklingsprojekt och förändringsprojekt. Dessutom inkluderar ansvarsområdet att vid behov ge support vid avrop och leveransproblem. Att kontinuerligt följa omvärldsfaktorer och ge branschinformation är också nödvändigt för att förbli konkurrenskraftig och effektiv inom inköpsområdet. Leverantörsbesök inom Sverige och Europa förekommer några gånger per år.

Om vi får önska
Vi söker dig som trivs med ett högt tempo och variation. Vi tror att du har minst fem års erfarenhet av strategiskt inköpsarbete och är en duktig analytiker som kan tolka, utvärdera och lösa komplexa frågeställningar. Med din erfarenhet, men framför allt ditt intresse, för strategiskt inköp tror vi att du är personen som kan utvecklas tillsammans med oss.

För att lyckas i rollen ser vi att du med fördel har:

  • tidigare erfarenhet av tekniskt inköp, du ska kunna läsa och granska ritningar
  • tidigare erfarenhet av upphandlingar med globala leverantörer
  • mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
  • erfarenhet av upphandlingar av service och tjänster är meriterande
  • materialkunskap inom metaller (huvudsakligen stål) ser vi som ett extra plus


Är det rätt plats för dig?

Vi söker dig som har ett kommersiellt intresse samt en förmåga och vilja att göra ”bra affärer”. Då du i tjänsten dagligen kommer att arbeta mot flertalet interna funktioner samt mot våra externa leverantörer är det viktigt att du är bra på att samarbeta med andra, är flexibel och har förmåga att bygga förtroendefulla relationer.

Vi ser också att du behöver ha en god initiativförmåga och vara duktig på att se möjligheter till förbättringar och utveckling av arbetsrutiner för våra inköpsprocesser. Du är drivande, självgående och analytisk men trivs även med att jobba tillsammans med ditt team.

Känner du igen dig i beskrivningen? Varmt välkommen med din ansökan!

Bra att veta

  • Du rapporterar till inköpschef.
  • Placeringsort Hillerstorp.
  • Tillsvidareanställning, heltid.
  • Visa ditt intresse snarast, vi tillämpar löpande urval.
  • Vid eventuella frågor, kontakta Ida Jergell, 0737–068080, eller Elina Terne 0730–397004.